ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ СД-р Мария
Генкова

Д-р Мария Генкова е част от екипа на ветеринарна клиника Green Do още докато е студент във Факултет по ВМ, към ЛТУ София. Едновременно със следването на ветеринарна медицина, д-р Генкова проведе и завърши курс по груминг. Успешно положи изпит и получи диплома за професионален грумър от Българската Груминг Асоциация. Грижейки се за външния вид на нашите пациенти, д-р Генкова обръща особено внимание на здравето на кожата и козината, които съвсем не са за подценяване. Собственик е на прекрасната кокерка Рокси, който е изключително дисциплинирано и умно куче.
_
ПРОВЕДЕНИ КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ
• BASAV National Congress 2021
https://green-do.net/wp-content/uploads/2021/11/Genkova.jpg
Защо избра ветеринарната медицина за своя професия?

От както се помня обожавам животните. Тичах да погаля всяко едно куче, колкото и да ми казваха – „Внимавай, ще те ухапе!“, никога не съм се притеснявала от това, вкъщи винаги сме имали животни (които аз намирах или „спасявах“) и винаги влизах в роля, че ги преглеждам. След всичко, това някакси естествено дойде моя избор да уча ветеринарна медицина.

Имала ли си колебание дали това е твоето призвание?

След 4-ти курс имах известно колебание дали ще се справя с отговорността на професията, имах разминавания между това, което си представях и това, с което се сблъсках в действителност. Известно време работих на различни места, много далечни от моята специалност, но след като ми беше дадена възможност да стана част от екипа на ветеринарна клиника Green Do, всички колебания изчезнаха и съм супер щастлива, че продължих в тази посока!

https://green-do.net/wp-content/uploads/2021/11/Genkova2_v2.jpg
Трудно ли се става грумър?

За да бъдеш груумър трябва да имаш усет за това и  да можеш да си представиш крайния резултат. За самата титла груумър не мога да кажа, че съм имала огромни затруднения, но винаги има какво още да науча.

Коя част от работния ти ден е най-приятна за теб?

Харесвам целия работен ден, но сутрините се чувствам изпълнена с енергия и по-ползотворна, също така, планираните хирургични операции са сутрин и преди обяд, което прави тази част от работния ден още по-интригуваща за мен.

https://green-do.net/wp-content/uploads/2021/11/Genkova3.jpg
https://green-do.net/wp-content/uploads/2019/08/line_dots.png
https://green-do.net/wp-content/uploads/2021/11/Logo_Green-Do_Black@0.5x.png
Адрес
ул. „Мърфи“ 28
+359 889 44 88 42
Пон – Пет: 9:30 - 19:30
Съб – Нед: 10:00 - 17:00
https://green-do.net/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
https://green-do.net/wp-content/uploads/2019/08/dots.png
Абониране

    Изработено от ∆©

    bt_bb_section_top_section_coverage_image